Mondo Consultanță SRL, împreună cu Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună, în calitate de lider de parteneriat, și Camera de Comerț și Industrie Prahova implementează începând cu data de 10 ianuarie 2018 proiectul A.C.T.I.V – Antreprenoriat, Creativitate și Tehnologie pentru Inițiative de Viitor – în regiunea Sud Muntenia.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.
Valoarea totală a proiectului este de 13,256,013.98 lei, iar durata implementării este de 36 de luni.
Mondo Consultanță este partenerul 2 și se va ocupa de organizarea a 18 cursuri în cele mai importante orașe din regiunea vizată – Pitești, Topoloveni, Târgoviște, Titu, Slobozia, Fetești, Alexandria, Roșiori de Vede, Giurgiu, Bolintin Vale, Călărași, Oltenița, Ploiești, Sinaia, Câmpina și Vălenii de Munte.
Programul de formare antreprenorială, de tip „Perfecționare”, autorizat ANC va avea o durată de 60 de ore (30 ore pregătire teoretică și 30 ore aplicații practice workshop) structurat pe 5 module x 12 ore/modul, astfel:
M1. Utilizarea sistemelor informatice în business
M2. Management organizațional și Resurse umane
M3. Comunicare, negociere în afaceri și elemente de marketing
M4. Management financiar și elaborare plan de afaceri
M5. Managementul mediului și dezvoltării durabile
CRITERII DE ACCES ÎN GRUPUL ȚINTĂ
Grupul țintă al proiectului A.C.T.I.V. este alcătuit din persoane fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
- au domiciliul sau reședința în mediul urban sau rural din regiunea Sud Muntenia, respectiv în cele 7 județe vizate de proiect: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman;
- intenționează să deschidă o afacere în mediul urban.
CATEGORII ELIGIBILE:
- șomeri;
- persoane inactive – persoane între 18-64 de ani care nu se încadrează nici în populația ocupată și nici în cea aflată în șomaj;
- persoane angajate;
- studenți;
- persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă – această categorie include și persoanele care desfășoară o activitate independentă – PFA, titulari ai întreprinderilor individuale și membrii întreprinderilor familiale.
CATEGORII NEELIGIBILE:
- tinerii NEETS – persoane între 16-24 de ani care nu urmează nici o formă de învățământ și nici nu au loc de muncă;
- pensionarii pot face parte din grupul țintă în măsura în care pot fi încadrați într-una din categoriile eligibile.
CRITERII DE SELECȚIE:
- motivarea și potențialul grad de implicare al membrilor grupului țintă în activitățile proiectului;
- calitatea de șomer sau persoană inactivă/angajată, inclusiv persoana care desfășoară o activitate independentă;
- domiciliul sau reședința în zona de implementare;
- studii medii/liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat.
Pentru detalii suplimentare legate de acordarea premiilor în cadrul proiectului A.C.T.I.V. vă rugăm să contactați Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună, folosind butonul de mai jos: