Ne apropiem de sfârșitul anului și odată cu acesta, Mondo Consultanță finalizează cu succes și proiectul Smart IMM!
Să facem recapitulare! Pe durata ultimului an, prin proiectul european Smart IMM s-au desfășurat următoarele cursuri, complet GRATUITE:
– Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare – două grupe
– Operator introducere, validare și prelucrare date – o grupă
– Designer pagini web – o grupă
– Excel Avansat – două grupe
– Marketing Digital – o grupă
Mulțumim cursanților pentru interesul și pentru încrederea acordată, și ne bucurăm că am putut contribui la parcursul lor profesional.
Noutăți despre activitățile și cursurile desfășurate de Mondo Consultanță veți găsi în continuare pe site-ul nostru www.mondoconsultanta.com.
Către următoarea provocare!
Proiectul “Smart IMM”- COD SMIS 2014+:142814 – este co-finanțat din Fondul Social European.
#Smart #IMM #proiecteuropean #formare #cursurigratuite #curs #digital #web #digitalizare #marketing
Dacă tendințele din ultimii zece ani sunt un indiciu, nevoia de competențe digitale va crește semnificativ între 2024 și următorii cinci ani. Companiile caută noi angajați care să poată fi la curent cu cele mai recente evoluții în tehnologie și să le folosească pentru a genera creștere și inovație, deoarece domeniul se schimbă rapid.
Potrivit unui raport recent al Forumului Economic Mondial, până în 2027, cele mai solicitate abilități vor include probabil gândirea analitică și creativă, precum și AI și big data. Curiozitatea și impulsul pentru învățarea pe tot parcursul vieții, alături de leadership și impactul social, sunt alte calități care sunt probabil la mare căutare.
11 competențe digitale solicitate în 2024 și în următorii cinci ani
1. Abilități de securitate cibernetică
Expertiza în securitate cibernetică va fi la mare căutare din partea întreprinderilor și guvernelor, pe măsură ce amenințările cibernetice devin tot mai răspândite. Potrivit unui nou sondaj Forbes Advisor UK, 36% dintre companii vor căuta oameni cu abilități de securitate cibernetică, ceea ce o face a doua cea mai solicitată competență digitală în 2023.
Cunoștințele privind firewall-urile, criptarea, securitatea rețelei și detectarea și prevenirea amenințărilor sunt exemple de abilități de securitate cibernetică.
2. Marketing digital
Experții în marketing digital sunt esențiali pentru toate afacerile, iar această cerere va crește doar pe măsură ce acoperirea publicității digitale va continua să crească.
Pot fi luate în considerare competențele în optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO), designul site-ului, platformele de publicitate online și rețelele sociale. De asemenea, solicită capacitatea de a evalua și rezuma rezultatele.
3. Inteligența artificială
În ultimul studiu Forbes Advisor UK, doi din cinci angajatori au citat inteligența artificială (AI) și învățarea automată ca fiind cea mai căutată abilitate. Aceste subiecte au dominat știrile despre tehnologie în ultimele 12 luni.
Modelarea predictivă, tehnicile de învățare automată și procesarea limbajului natural sunt exemple de abilități AI. Pe măsură ce inteligența artificială (AI) devine din ce în ce mai răspândită într-o serie de industrii, inclusiv în domeniul sănătății, bancar și retail, va exista probabil o nevoie continuă de specialiști în inteligență artificială în noii ani.
4. Analiza și interpretarea datelor
Deoarece companiile pot accesa acum mai multe date decât oricând, datorită erei digitale, oamenii competenți pot deveni un bun foarte apreciat pentru organizațiile lor.
Companiile caută experți care să analizeze seturi de date mari și să producă informații utile pentru a le ajuta să ia decizii de afaceri mai bune și vor continua să facă acest lucru.
5. User experience (UX) design
Experiența interacțiunilor cu clienții prin aplicații, site-uri web și tehnologie bazată pe ecran poate fi îmbunătățită pe măsură ce companiile analizează mai multe date. Oamenii sunt cruciali și în acest sens, deoarece este esențial să ai pe cineva cu abilități digitale care poate dezvolta interfețe ușor de utilizat și poate optimiza experiența.
6. Abilități de tehnologie blockchain
Tehnologia blockchain este aici pentru a rămâne, chiar dacă valoarea Bitcoin este incertă în viitor. Tehnologia Blockchain este asociată cu un registru distribuit, descentralizat, care înregistrează tranzacțiile pe mai multe computere. Aceasta înseamnă că schimbarea unei înregistrări în trecut necesită schimbarea fiecărui bloc care vine după ea, precum și consensul rețelei.
Configurarea inteligentă a unui contract între un cumpărător și un vânzător este o aplicație a tehnologiei blockchain. Va fi crucial să existe oameni care să poată crea aplicații ca aceasta și să garanteze securitatea rețelei blockchain.
7. Abilități de management de proiect
Este nevoie de un set de abilități distincte atunci când numeroși indivizi talentați din diverse discipline digitale sunt implicați în diverse echipe și proiecte: management de proiect. Printre abilitățile necesare pentru a supraveghea proiecte va fi aplicarea tehnicilor și tehnologiilor de management de proiect. și, desigur, abilități excelente în lucrul cu oamenii.
8. Codare și programare
Tehnologia va face parte din aproape fiecare eveniment și tranzacție de afaceri, iar în următorii zece ani, programatori și programatori vor fi în continuare necesari pentru a crea aplicații, chiar și cu creșterea inteligenței artificiale.
9. Abilități de cloud computing
Conceptul de „cloud computing” se referă la faptul că o mulțime de servicii sunt furnizate în prezent prin cloud prin internet. Aceasta poate include lucruri precum baze de date, rețele, putere de calcul și stocare. Înseamnă că utilizatorii finali pot accesa acum resursele pe bază de plata pe măsură, de obicei printr-un model de abonament, și sunt scutiți de nevoia de a cumpăra și întreține hardware și infrastructură fizică.
Oamenii care au abilitățile digitale necesare pentru a crea, dezvolta și gestiona servicii de calcul bazate pe cloud vor fi la mare căutare de mai multe firme. Acești lucrători sunt numiți administratori cloud, ingineri cloud sau arhitecți cloud.
10. Abilități de management al brand-ului
Veștile proaste se răspândesc rapid în era digitală. Din acest motiv, este esențial ca orice companie să angajeze un manager de marcă, care cu siguranță va avea nevoie de o gamă largă de talente digitale, precum și de capacitatea de a folosi și înțelege tehnologia.
Cele mai mari atuuri ale lor vor fi capacitatea lor de a rezolva probleme, precum și competența lor cu instrumente digitale precum rețelele sociale, designul, redactarea și analiza datelor.
11. Abilități de calcul cuantic
În cele din urmă, ca expertiză digitală în curs de dezvoltare, profesioniștii în calculul cuantic pot găsi cerere. Profesioniștii cu capacitatea de a crea algoritmi cuantici complicați, de a proiecta și de a construi computere cuantice sau de a lucra în criptografia cuantică sunt de așteptat să fie la mare căutare.
Articolul original îl găsiți aici.
A început cursul de Marketing Digital, la Ploiești.
Cursul se va susține în format fizic, în sala de curs.
Pe durata celor 60 de ore de curs, angajații vor descoperi diverse aspecte ale marketingului online, cum ar fi strategii de Marketing Online și alocare de buget, stabilire de obiective și indicatori cheie de performanță, introducere în Google Analytics și anunțuri pe Google, Youtube, Facebook, Instagram, introducere în SEO la nivel de site și construire de link-uri, comerț online, experiența clientului, marketing de afiliere, marketing de conținut, email marketing, conduite de bună practică conform cu Regulamentul General de Protecție a Datelor.
Proiectul “Smart IMM”- COD SMIS 2014+:142814 – este co-finanțat din Fondul Social European.
#Smart #IMM #proiecteuropean #formare #cursurigratuite #curs #digital #web #digitalizare #marketing
A avea o afacere poate fi costisitor și, în aceste vremuri grele, este mai important ca niciodată să vă gestionați resursele și să fiți cu ochii pe finanțe. Compania dumneavoastră poate opera mai inteligent, nu mai greu, eliminând sarcinile de pe lista zilnică mult mai rapid și cu mai puțin stres dacă aveți acces la instrumentele și software-ul adecvat.
Pentru a vă ajuta, am compus o listă cu primele 10 instrumente gratuite de afaceri pe internet, pe care le puteți utiliza pentru a vă gestiona volumul de muncă și a vă proteja veniturile.
1. Google Docs
Acest instrument gratuit este doar o mică parte din familia Google Suite și este fantastic pentru colaborarea la documente cu membrii echipei direct din browser-ul web. Mai multe persoane pot lucra la același document în același timp. Are multe caracteristici fabuloase pentru a vă ajuta să vă eficientizați afacerea, inclusiv șabloane gata de utilizare, salvare automată (care poate fi uneori salvatoare) și formatare ușoară.
2. Slack
Cu o interfață prietenoasă și abordare distractivă a mesajelor, acest instrument gratuit este excelent pentru conectarea, planificarea, colaborarea și partajarea cu angajații. Planul de bază pentru Slack este gratuit, așa că dacă acest instrument sună ca ceva de care aveți nevoie pentru afacerea dumneavoastră, îi puteți acorda o șansă.
3. Canva
Canva este un instrument inteligent de design grafic care face posibil ca oricine să creeze design-uri profesionale și elegante. Fie că este vorba despre un fluturaș, o carte de vizită sau un material de marketing pe rețelele sociale, Canva are o serie de șabloane gata făcute pe care le puteți folosi pentru a începe, care vă vor ajuta să vă aduceți la viață viziunile. Acesta este, de asemenea, un instrument care este complet gratuit.
4. Asana
Acesta este un instrument gratuit de gestionare a sarcinilor și este excelent pentru a vă ajuta echipa să rămână la curent cu responsabilitățile și să urmărească progresul. Interfața și designul său atractiv din punct de vedere vizual, face mai ușor să vedeți diferite proiecte și sarcini care trebuie realizate. Dacă afacerea dumneavoastră este concentrată pe obiective și proiecte, atunci acest instrument poate fi de ajutor.
5. HubSpot
Software-ul de CRM (Customer Relationship Management) este mult mai bun atunci când este gratuit. Dacă afacerea dumneavoastră are nevoie de software care să reunească vânzările, marketingul și serviciile pentru clienți, toate într-un singur loc, atunci l-ați găsit.
HubSpot nu numai că vă permite să creați fragmente conservate pentru a face cu adevărat eficientă trimiterea mai multor e-mailuri, dar include și analize și perspective, generarea de clienți potențiali, crearea de campanii, marketing intern și funcții de programare, toate sub un singur acoperiș.
6. MailChimp
MailChimp este un instrument de afaceri gratuit care se referă la marketing prin e-mail. În planul gratuit, puteți trimite până la 12.000 de e-mailuri către până la 2.000 de abonați. Cu MailChimp, veți putea să creați șabloane de e-mail personalizate și, de asemenea, să urmăriți ratele de deschidere și de clic pe e-mail. O altă caracteristică excelentă este că MailChimp se poate integra și cu alte instrumente de marketing, făcându-l o completare excelentă la instrumentele și software-urile existente.
7. FreeAgent
Acesta este un program de contabilitate foarte apreciat, care este gratuit pentru orice client care are un cont de afaceri la unul dintre conturile bancare partenere. Având în vedere că ținerea evidenței finanțelor este importantă în orice afacere, acest instrument de afaceri gratuit poate fi unul de luat în considerare.
8. WordPress
Dacă doriți să construiți un site web și nu sunteți sigur de unde să începeți, nu căutați mai departe. WordPress nu este doar folosit gratuit, dar se spune că găzduiește 35% din toate site-urile web de pe internet, ceea ce îl face o alegere foarte populară pentru companii. Are o mulțime de șabloane din care să alegeți pentru a începe și vă permite nu numai să creați bloguri pentru a vă spori prezența online, dar vă permite să aveți formulare de contact, metode de plată și multe altele.
9. Hootsuite
Cel mai bun prieten al tău din rețelele sociale. Acest instrument gratuit vă permite să gestionați mai multe platforme de social media, să programați postări, să interacționați cu urmăritorii și să obțineți informații de urmărire zilnică, făcându-l un instrument foarte eficient și util pentru afacerea dumneavoastră.
10. ChatGPT
În acest moment, există o mare popularitate în jurul inteligenței artificiale și a capacității sale de a rezolva problemele de afaceri.
ChatGPT este un chatbot de inteligență artificială care a fost conceput pentru a avea interacțiuni asemănătoare oamenilor. Nu numai că poate fi folosit într-o varietate de industrii diferite, cum ar fi asistența pentru clienți și programarea, dar poate fi aplicat pentru crearea de conținut, cum ar fi scrierea de subtitrări pentru postările pe rețelele sociale sau chiar întrebări frecvente și conținut SEO. Cu siguranță își pune amprenta și vă poate economisi mult timp și bani, mai ales că în prezent este un instrument de afaceri online gratuit accesibil în timpul fazei sale de cercetare.
Articolul original îl găsiți aici.
S-a dat startul și celei de-a doua grupe de participanți la cursul de Excel Avansat!
Ca și grupa precedentă, cursanții vor parcurge, în format online, noțiuni avansate pentru lucrul cu foile de calcul din Excel.
Proiectul “Smart IMM”- COD SMIS 2014+:142814 – este co-finanțat din Fondul Social European
Despre inteligența artificială s-au enunțat, de la începutul existenței sale, fel și fel de informații pozitive dar și negative. Ca origine, singurul scop al inteligenței artificiale este îmbunătățească calitatea vieții oamenilor.
Industriile care prelucrează intensiv informații, inclusiv marketingul, sănătatea, finanțele, educația și serviciile profesionale pot beneficia de utilizarea inteligenței artificiale în același timp, deoarece devin mai puțin costisitoare pentru societate. Provocările fiecărui sector și ale fiecărei funcție, cum ar fi gestionarea tranzacțiilor repetitive, furnizarea de răspunsuri identice la întrebări și extragerea datelor din nenumărate lucrări, ar putea fi lăsată în grija mașinilor, eliberând oamenii, ca aceștia să se angajeze într-o muncă mai creativă și productivă. În plus, tehnologiile cognitive sunt o forță motrice din spatele succesului altor tehnologii care folosesc intens date, cum ar fi internetul lucrurilor, tehnologiile de telecomunicații și mașinile autonome.
Principala preocupare în ceea ce privește tehnologiile cognitive este că acestea vor duce la un număr mare de pierderi de locuri de muncă. Desigur, pe măsură ce computerele inteligente înlocuiesc unele sarcini efectuate de om, unele locuri de muncă probabil se vor pierde. Dar, în acest moment, majoritatea lucrătorilor nu au de ce să-și facă griji. Sistemele cognitive îndeplinesc sarcini specifice, nu locuri de muncă întregi. Principalele cauze ale pierderii locurilor de muncă sunt automatizarea muncii externalizate sau uzura lucrătorilor care rămâne neînlocuită. Majoritatea activităților cognitive utilizate în prezent fie susțin activitatea umană într-un fel, realizează o sarcină specifică într-un loc de muncă mai mare, fie execută lucrări care nu au fost niciodată destinate muncii umane, cum ar fi analiza datelor.
Inteligența artificială poate acoperi trei nevoi importante în afaceri
– automatizarea proceselor în afaceri
– obținerea unei perspective noi prin analiza datelor
– interacțiunea cu clienții și angajații
Prin automatizarea proceselor în afaceri poate îndeplini sarcini cum ar fi:
– transferul de date din email și sisteme de call-center în sisteme de înregistrare – de exemplu, actualizarea fișierelor cu clienți în cazul schimbării adresei sau adăugării de servicii
– înlocuirea cardurilor de credit/debit pierdute, cu accesul în multiple sisteme pentru actualizarea înregistrărilor și manevrarea comunicării cu clienții
– reconcilierea eșecurilor de a taxa pentru servicii în sistemele de facturare prin extragerea de informații din mai multe tipuri de documente
– “citirea” documentelor legale și contractuale pentru a extrage prevederi folosind procesarea limbajului natural
Putem de asemenea obține o perspectivă nouă prin analiza datelor
– putem prezice ce urmează să cumpere un anumit client
– identificăm frauda de credit în timp real și detectăm fraudele pe daune de asigurare
– analizăm datele de garanție pentru a identifica probleme de siguranță și calitate pe automobile și alte produse manufacturate
– automatizăm țintirea personalizată de anunțuri digitale
Calitatea interacționării cu clienții și angajații va crește
– putem avea agenți inteligenți care oferă asistență 24/7, adresând o gamă largă și în creștere de probleme de la cereri de parole la suport cu întrebarile tehnice – toate în limbajul clientului
– pot exista site-uri interne pentru răspunsuri la întrebările angajaților incluzând subiecte ca IT, beneficii ale angajaților, și politici de resurse umane
– putem crea sisteme de recomandări de produse și servicii pentru comercianții cu amănuntul care cresc personalizarea, implicarea și vânzările – de obicei incluzând un limbaj bogat sau imagini
– avem opțiunea să dezvoltăm, de exemplu, sisteme de recomandare a tratamentului medical care ajută furnizorii să creeze planuri de îngrijire personalizate care iau în considerare starea de sănătate a pacienților individuali și tratamentele anterioare
Din nefericire, ca în orice activitate, în utilizarea inteligenței artificiale se întâlnesc și provocări. Este greu să integrezi proiecte cognitive cu procesele și sistemele existente iar tehnologiile și expertiza sunt prea scumpe. Managerii nu înțeleg tehnologiile cognitive și modul în care funcționează și la momentul actual nu există destui oameni cu experiență în tehnologie din moment ce tehnologiile bazate pe inteligența artificială sunt încă foarte noi.
Pentru mai multe informații despre inteligența artificială, puteți accesa acest link.
Am dat startul primei grupe de participanți la cursul de Excel Avansat organizat în cadrul proiectului european Smart IMM.
În cadrul cursului, cursanții vor învăța:
– Lucrul avansat cu ferestre și obiecte
– Folosirea programului Excel ca bază de date
– Funcții avansate
– Hărți de date și Macroinstrucțiuni
– Operatori de referințe
Cursul se desfășoară în format online, pe platforma Zoom.
Proiectul “Smart IMM”- COD SMIS 2014+:142814 – este co-finanțat din Fondul Social European
Mondo Consultanță, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a județului Iași, organizează un curs GRATUIT de Marketing Digital.
Cursul se adresează angajaților din IMM-uri și se va susține în Municipiul Ploiești.
Contactează-ne și tu pentru a organiza cursul chiar pentru angajații tăi!
Contact: Marius Ionescu +40 785 813 385
Pe durata celor 60 de ore de curs, angajații vor descoperi diverse aspecte ale marketingului online, cum ar fi:
– strategii de Marketing Online și alocare de buget
– stabilire de obiective și indicatori cheie de performanță
– introducere în Google Analytics și anunțuri pe Google, Youtube, Facebook, Instagram
– introducere în SEO la nivel de site și construire de link-uri
– comerț online
– experiența clientului
– marketing de afiliere
– marketing de conținut
– email marketing
– conduite de bună practică conform cu Regulamentul General de Protecție a Datelor
Proiectul “Smart IMM”- COD SMIS 2014+:142814 – este co-finanțat din Fondul Social European.
Absolvenții cursului de operator introducere, validare și prelucrare date organizat pe raza municipiului Ploiești prin proiectul Smart IMM și-au primit astăzi certificatul de calificare.
Le urăm mult succes în noua profesie și sperăm că vor utiliza toate abilitățile dezvoltate în cadrul cursului.
Pe măsură ce mediul antreprenorial își diversifică activitatea în concordanță cu evoluția tehnologiei, cerințele angajatorilor devin din ce în ce mai greu de corelat cu nivelul de abilități al forței de muncă.
Instruirea angajaților și fericirea clienților sunt două aspecte in strânsă legătură. Un angajat care se simte apreciat și care găsește satisfacție în activitățile de zi cu zi, va aborda relația cu clienții într-o manieră pozitivă și va manifesta un grad ridicat de interes pentru oferirea de servicii la cele mai înalte standarde. De asemenea, nivelul de pregătire a angajaților poate asigura un nivel înalt de calitate a serviciilor.
Am listat pentru voi, în galeria din stânga, câteva beneficii ale formării profesionale pentru angajați, dar și pentru companie.
Tu când începi să investești în instruirea angajaților tăi?
Tehnologia informației și a comunicațiilor, pe scurt TIC, îți poate îmbunătăți considerabil viața de zi cu zi și parcursul profesional.
Ce este TIC de fapt? TIC este constituit din orice sistem care permite utilizatorilor să acceseze, să stocheze, să transmită și să manipuleze informații.
Pe durata orelor de curs, participanții își vor împrospăta noțiunile generale cu privire la utilizarea generală a sistemelor informatice dar vor dezvolta și abilități noi de proiectare propriu-zisă a paginilor web, cum ar fi analizarea scopului paginii web, procesare imagini, creare de animații și flash-uri, elaborare de prototipuri și realizarea, testarea, publicarea, și întreținerea site-ului.
Toate aceste cunoștințe noi se vor concretiza într-un examen final ce constă într-o pagină web realizată și operaționalizată pentru IMM-ul în care este angajat fiecare cursant.
Regiunea Vest, vrem să ne cunoaștem! Dacă ești angajat al unei IMM din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, participă și tu la cel de-al cincilea webinar de informare organizat în cadrul proiectului Smart IMM.
Pentru mai multe informații, poți oricând să ne contactezi prin mesaj privat!
Proiectul “Smart IMM”- COD SMIS 2014+:142814 – este co-finanțat din Fondul Social European
Webinarul se va desfășura pe platforma Google Meet, trebuie doar să accesezi următorul link:
Dacă ești angajat al unei IMM și îți dorești să participi, înscrie-te aici:
Dacă reprezinți o IMM și vrei să le recomanzi angajaților tăi să participe, înscrie-te aici:
A venit momentul să ne adresăm și regiunii Nord-Est, așa că dacă locuiești și/sau ești angajat într-un IMM cu sediul social în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Vaslui, Bacău sau Iași te invităm să participi la următoarea sesiune de informare din cadrul proiectului european Smart IMM.
Vom parcurge împreună câțiva pași pentru a ne construi o carieră de succes cu ajutorul tehnologiei informației și comunicațiilor și vom afla mai multe informații despre cursurile organizate în cadrul proiectului Smart IMM.
Webinarul se va desfășura pe platforma Google Meet, trebuie doar să accesezi următorul link:
Proiectul “Smart IMM”- COD SMIS 2014+:142814 – este co-finanțat din Fondul Social European.
Participarea la webinar este gratuită, iar pentru înscriere este necesar să completezi unul din formularele de mai jos:
Dacă ești angajat al unei IMM și îți dorești să participi, înscrie-te aici:
Dacă reprezinți o IMM și vrei să le recomanzi angajaților tăi să participe, înscrie-te aici:
Dacă reprezinți o IMM și vrei să le recomanzi angajaților tăi să participe, înscrie-te aici:
Dacă locuiești în județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Buzău, sau Vrancea, și ești angajat al unei IMM, te invităm să participi Vineri, 10.03.2023, orele 14:30, la cel de-al treilea webinar de informare susținut în cadrul proiectului Smart IMM.
MONDO CONSULTANȚĂ SRL angajează, pentru proiectele finanțate prin POCU pe care le are în implementare, o persoană specializată pentru ocuparea unei poziții de Coordonator activități de formare profesională.
În măsura în care dețineți o experiență de minimum 5 ani într-o poziție cu responsabilități similare, dovedită și cu documente justificative (CIM și fișa postului, extras Revisal ș.a), așteptăm scrisoarea dvs. de intenție însoțită de CV pe adresa de email mondoconsultanta@gmail.com până la data de 15.01.2023.
Vor fi contactate exclusiv persoanele care vor intra în procesul de selecție.