Proiecte

Proiectul Structuri de economie sociala SOLIDARe - cod SMIS 128141

Informatii proiect

Proiectul se va implementa in Regiunea Centru, fiind vizat Grup Tinta din toata regiunea, iar intreprinderile sociale finantate din „minimis” se vor infiinta in mediul urban sau rural din Regiunea Centru.

Scopul proiectului

Sprijinirea antreprenoriatului social in regiunea Centru, prin infiintarea si dezvoltarea 21 de intreprinderi sociale, inclusiv intreprinderi sociale de insertie, in sprijinul dezvoltarii economiei la nivel regional si local. Prin intermediul masurilor propuse prezentul proiect din cadrul POCU 2014-2020 se inscrie in cadrul de sprijin finantat de Uniunea Europeana in ultimii ani prin intermediul Instrumentelor Structurale, facilitand dezvoltarea de structuri de afaceri la nivel regional/local oferind astfel o sansa la o viata mai buna si la o cariera pentru persoanele aflate intr-o situatie de vulnerabilitate. Prin masurile propuse proiectul de fata sprijina la scara regionala si locala fenomenul de excluziune sociala si vizeaza cresterea ratei de ocupare, intr-un moment in care sporul demografic cunoaste valori negative in ultimii ani. Finantarea solicitata, va contribui in mod hotarator sustinerea in mod direct temelor secundare, sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon, inovare sociala si nediscriminare, alocandu-se procente de subventionare pentru intreprinderi ce contribuie concret la acestea. Prin intermediul activitatilor proiectului un numar de 105 persoane vor beneficia de un loc de munca in cadrul celor 21 de noi afaceri sociale ce vor fi create, aducandu-se un important aport la sustinerea iesirii acestora din starea de vulnerabilitate pe piata muncii, la imbunatatirea conditiior de trai, dar si la sustinerea economiei locale. Fara aceasta oportunitate aceste persoane ar fi intr-un pericol mult mai mare, adancindu-se in starea de saracie, vulnerabilitate si excluziune sociala in comunitate si nu numai. Prin realizarea obiectivului general al proiectului, ce are in vedere sprijinirea dezvoltarii antreprenoriatului social in regiunea Centru, prin finantarea cu max 100.000 euro/intreprindere sociala si dezvoltarea si functionarea sustenabila a 21 de întreprinderi sociale se aduce o importanta contributie la realizarea obiectivelor axa prioritara 4 – Incluziunea sociala si combaterea saraciei si obiectivului Specific (O.S.) 4.16: Consolidarea capacitatii intreprinderilor de economie sociala de a functiona într-o maniera auto-sustenabila si a apelului POCU/449/4/16/Consolidarea capacitatii intreprinderilor de economie sociala de a functiona într-o maniera autosustenabila/16/Consolidarea capacitatii intreprinderilor de economie sociala de a functiona într-o maniera auto sustenabila.

Grupul tinta din cadrul proiectului va beneficia de respectarea principiului egalitatii de sanse, nediscriminarii, facilitand accesul la interventii tuturor persoanelor care doresc sa infiinteze intreprinderi sociale, inclusiv persoanelor care provin din grupuri vulnerabile. Prin cresterea competentelor manageriale si antreprenoriale pentru un numar de 110 persoane care vor beneficia de formare specifica in domeniul antreprenoriatului, proiectul contribuie la promovarea culturii antreprenoriale in sfera antreprenoriatului social si la cresterea competentelor si abilitatilor intr-o societate bazata pe cunoastere. Totodata, persoanele din grupul tinta implicate in activitatile proiectului, vor beneficia si de cursuri TIC si cursuri de competente Sociale si Civice, workshopuri si dezbateri facilitate în domenii relevante pentru antreprenoriatul social, justificate prin certificate de absolvire, precum si certificate de participare pentru imbunatatirea cunostintelor in ceea ce priveste gestiunea si managementul unei intreprinderi sociale, masuri justificate pentru un bun start in demersul antreprenorial.

Derularea programului de formare antreprenoriala

Aceasta subactivitate corespunde Etapei I – activitatii I.3 din ghidul specific Sprijin pentru infiintarea de intreprinderi sociale – AP 4/PI 9.v/OS 4.16., si va fi facuta cu ajutorul partenerului 2, Mondo Consultanta SRL.

Beneficiari: persoanele fizice ce intentioneaza sa infiinteze o afacere non-agricola sociala in Regiunea Centru (min 110 persoane selectate). Pe baza curriculei/programei de formare a cursurilor de perfectionare „Antreprenor in economia sociala” – Cod COR 112032 (acreditat ANC) sau „Manager de intreprindere sociala” – cod COR 112036 (acreditat ANC) vor fi furnizate unui numar de 110 cursanti, estimati a fi distribuiti astfel:

 • 50 dintre ei (cu studii superioare) – curs de „Manager de intreprindere sociala”, (2 serii de formare, de cate 42 ore = 84 ore total);
 • 60 dintre ei (cu studii medii) – curs de „Antreprenor in economia sociala”, (3 serii de formare, de cate 42 de ore = 126 ore de formare);

Valorile seriilor de cursanti pot sa varieze in implementare, functie de structura GT identificat la acel moment, numarul de ore insa este acelasi la ambele tipuri de cursuri, deci nu se modifica numarul de ore de formare. In primele 2 luni de implementare a acestei subactivitati (luna a 3-a si a 4-a a proiectului), un „expert metodolog” (P2) va elabora pachetul formativ al cursului compus din: suport de curs, prezentari ppt/video, exercitii, studii de caz, aplicatii practice, fise de lucru si documentare, teste de evaluare pe parcurs si finale etc. In vederea implementarii activitatii de formare profesionala la un inalt nivel de calitate in elaborarea materialelor si instrumentelor de curs se va tine cont de principiul egalitatii de sanse, egalitatii de gen si a nondiscriminarii, principiile dezvoltarii dezvoltarii durabile (temele orizontale ale Ghidului Orientari Generale POCU, precum si temele secundare ale Ghidului Specific)

 

Proiectul A.C.T.I.V – Antreprenoriat, Creativitate si Tehnologie pentru Initiative de Viitor

Mondo Consultanta, impreuna cu Asociatia Europeana pentru o Viata mai Buna, in calitate de lider de parteneriat, si Camera de Comert si Industrie Prahova implementeaza incepand cu data de 10 ianuarie 2018 proiectul A.C.T.I.V  – Antreprenoriat, Creativitate si Tehnologie pentru Initiative de Viitor – in regiunea Sud Muntenia.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3: Locuri de munca pentru toti, Obiectivul specific 3.7: Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

Valoarea totala a proiectului este de 13,256,013.98 lei, iar durata implementarii este de 36 de luni.

Mondo Consultanta este partenerul doi si se va ocupa de 18 cursuri in cele mai importante orase din regiunea vizata – Pitesti, Topoloveni, Targoviște, Titu, Slobozia, Fetesti, Alexandria, Rosiori de Vede, Giurgiu, Bolintin Vale, Calarasi, Oltenita, Ploiesti, Sinaia, Campina si Vălenii de Munte.

Programul de formare antreprenoriala, de tip „Perfectionare”, autorizat ANC va avea o durata de 60 de ore (30 ore pregatire teoretica si 30 ore aplicatii practice / workshop) structurat pe 5 module x 12 ore / modul, astfel: M1. Utilizarea sistemelor informatice in business, M2. Management organizational si Resurse umane, M3. Comunicare, negociere in afaceri si elemente de marketing, M4. Management financiar si elaborare plan de afaceri, M5. Managementul mediului si dezvoltarii durabile.

Stimati absolventi,

In conformitate cu Metodologia de acordare a premiilor, afisam Clasamentele pe grupe privind acordarea lor. Va rugam urgentati trimiterea extraselor de cont la adresele de email indicate (danadroj@gmail.commondoconsultanta@gmail.com) in vederea depunerii cererii de plata catre Autoritatea de Management pentru alocarea fondurilor necesare platii premiilor.

Va multumim.

Criterii de Acces in Grupul Tinta

Grupul tinta al proiectului A.C.T.I.V. este alcatuit din persoane fizice care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

 • au domiciliul sau resedintain mediul urban sau rural din regiunea Sud Muntenia, respectiv in cele 7 judete vizate de proiect: Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman;
 • intentioneaza sa deschida o afacere in mediul urban.

Categorii Eligibile:

 • someri;
 • persoane inactive – persoane intre 18-64 de ani care nu se incadreaza nici in populatia ocupata si nici in cea aflata in somaj;
 • persoane angajate;
 • studenti;
 • persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca – aceasta categorie include si persoanele care desfasoara o activitate independenta – PFA, titulari ai intreprinderilor individuale si membrii intreprinderilor familiale.

Categorii Neeligibile:

 • tinerii NEETS – persoane intre 16-24 de ani care nu urmeaza nici o forma de invatamant si nici nu au loc de munca;
 • pensionarii pot face parte din grupul tinta in masura in care pot fi incadrati intr-una din categoriile eligibile.

Categorii Neeligibile:

 • motivarea si potentialul grad de implicare al membrilor grupului tinta in activitatile proiectului;
 • calitatea de somer sau persoana inactiva / angajata, inclusiv persoana care desfasoara o activitate independenta;
 • domiciliul sau resedinta in zona de implementare;
 • studii medii / liceu, cu sau fara diploma de bacalaureat.

Proiectul Afaceristi in Centru

Obiectivul general al proiectului consta in sprijinirea antreprenoriatului in domeniul non-agricol din zonele urbane din regiunea Centru prin cresterea competentelor manageriale si antreprenoriale pentru un numar de 450 de persoane care vor fi selectate dintre cei 490 de participanti la cele 14 seminarii de informare derulate in cadrul proiectului. Proiectul contribuie la promovarea culturii antreprenoriale si la optimizarea abilitatilor membrilor Grupului Tinta de a identifica in mod realist si de a aplica in practica idei de afaceri, generand efecte pozitive pe termen lung, in mod concret, prin masuri profesioniste de formare in domeniul antreprenoriatului pentru 450 persoane membre ale grupului tinta – persoane fizice (someri, persoane inactive, inclusiv studenti, persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca) care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

Contactati-ne

Daca doriti sa ne trimiteti un mesaj, folositi formularul de contact.